Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gençlere: Tamamlandıktan sonra emaneti sizlere bırakacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’de toplandı Gençlik Aşkıyla Eskişehirprogramında gençlerle buluştu.

Burada konuşan Erdoğan, program vesilesiyle gençleri kucaklamaktan, gençlerin enerjisini ve dinamizmini yüreklerinde hissetmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerle her buluştuklarında kendilerini yenilenmiş hissettiklerini belirten Erdoğan, ” Tecrübesiyle 70 yaşında, duygu ve heyecanıyla 20-25 yaşlarında olan kardeşiniz olarak buradayım. Her zaman söylediğim gibi artık sizin zamanınızın misafiriyiz. Allah’ın izni ve milletimizin desteğiyle ülkemizin Türkiye Yüzyılı hazırlıklarını tamamladıktan sonra emaneti sizlere bırakacağız.“dedi.

Her gencin potansiyel olarak yarının iş adamı, siyasetçisi, yöneticisi, sanatçısı, milletvekili, belediye başkanı ve cumhurbaşkanı adayı olduğuna işaret eden Erdoğan, birçok il ve ilçede ilçedeki gençlik teşkilatından isimlerin AK Parti’yi aday olarak temsil ettiğini kaydetti. yerel seçimlerde.

Cumartesi günü İzmir’de olduklarını hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hamza Dağ kardeşimiz gençlik kollarından geldi ve şu anda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımızdır. Adana ve Kahramanmaraş Büyükşehir adaylarımız da gençlik teşkilatımızdan yetişmektedir. Karabük il ve ilçe adaylarımızın birçoğu yine gençlik kollarımızdan geliyor. Çok sayıda adayımız da gençlik teşkilatımızdan yetişiyor. Genç arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu belediye meclislerinde ve belediye yönetimlerinde yer alıyor.Büyük Millet Meclisi Kümemizde gençlik kollarından gelen 20’den fazla milletvekilimiz var.Aynı şekilde TBMM’de 30 yaş altı 5 milletvekilimizden 4’ü mecliste oturuyor. AK Parti saflarında. Bürokraside, üniversitede, iş dünyasında partimizin gençlik kollarında birlikte çalıştığımız binlerce insan var. İsimlerini biliyoruz. Gördüğünüz gibi her alanda gençlerimizin önünü açtık. Elbette bunun için kendinizi çok iyi eğitmeniz gerekiyor. Bu konuda size güveniyorum. Sizler, rahmetli üstadın ‘Zaman benimdir, mekan benimdir’ bilinciyle bugün gençlik idealini gerçeğe dönüştürecek nesilsiniz. bana emanet’ “Kim var diye seslenildiğinde, sağa sola bakmadan tek tek ‘Ben oradayım’ diyen, ‘Kimse yok’ inancına sahip gençlik hayalimizi asla kaybetmeyeceğiz. olmadığım yer.”

“31 MART GECESİNİ AYDINLATACAKSINIZ”

Gençlere,” Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını sonuna kadar ortaya koymaya hazır mıyız? Surlarda açılan kutsal gedikten Türk Asrına doğru koşmaya hazır mıyız? ‘İstediğin yönden es’ dediğimiz rüzgarın yönü ne olursa olsun hedeflerimize doğru yürümeye hazır mıyız? ‘Kutsal emaneti ne yaptın?’ Sorulduğunda gururla cevap vermeye hazır mıyız? Medeniyetimize, inancımıza, tarihimize, kültürümüze yakışır bir şekilde ayağa kalkmaya hazır mıyız?” diye sordu Erdoğan, ” Evet“cevabını aldığında” İşte milletimin gençliği. Bu kalbimin gençliği. Bu benim geleceğimin gençliği. Tanrı hepinizi kutsasın.” o cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatın doğumdan ölüme kadar süren, kuşaktan kuşağa aktarılan sürekli bir mücadele ve bilgi, tecrübe ve birikim süreci olduğunu ifade etti. Kendinizi geliştirmeyi, çabalamayı bıraktığınız an maddi ve manevi her anlamda yok olmanız kaçınılmazdır. Her nesil bir sonrakinin öncü atı gibidir.” söz konusu.

Gençlerin heyecanı içinde, 31 Mart akşamı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu’nun vakfı devralacağını gördüğünü belirten Erdoğan, ” Sizler şu anda karanlığı aydınlatan gençlersiniz. Siz de 31 Mart gecesini aydınlatacaksınız. 31 Mart gecesine kadar durmadan, yorulmadan yolculuğumuza devam mı edeceğiz? Peki Eskişehir’i karanlık kaderinden kurtarmaya hazır mıyız? Bu kararı verdiğinizde sorun biter.“dedi.

Bu sırada ” İşte ordu, işte komutan“Erdoğan slogan atmasının ardından şunları söyledi” Babaların sözlerini tuttuklarını biliyorum ama sen tutacaksın.” söz konusu.

Akıl ve gönül hazinemizi sizlere, yani bizden sonra gelecek nesillere açmazsak, tarih önünde sorumlu oluruz.Erdoğan, gençlerle buluşmalarını bu tür paylaşımlara vesile olmanın yanı sıra hasreti gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Gençlik seninle gurur duyuyor“Erdoğan slogan atmasının ardından şunları söyledi” Gençler ben de sizinle gurur duyuyorum. Ve Rabbime hamd ediyorum, bana böyle genç, dinamik yol arkadaşları nasip ettiğin için şükürler olsun.“dedi.

“GENÇLERLE BİRLİKTE OLACAĞIZ”

Gelişen teknolojiyle çeşitlenen yeni iletişim kanalları klasik yöntemleri tehdit etse de bunları kullanarak gençlerle sohbetlerini kesintisiz sürdürdüklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

“Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarıyla kurulan küresel düzenin temellerinin sarsıldığı bir dönemden geçiyoruz. Türk Yüzyılının inşasına kararlılıkla ilerlerken, hiçbir aracı ihmal etme lüksümüz yok.” Bunun için hem yüz yüze hem de yaygın olarak kullanılan diğer kanalları kullanarak herkesle iletişim kurabiliyoruz.” Özellikle gençlerimizle yakın işbirliği içinde olacağız. Sizlere hem kendimizi anlatacağız, hem çağı kucaklamanın ötesinde geleceğe uzanan hayallerinizden faydalanacağız, hem de heyecanımızı birleştirerek sinerji yaratacağız. Aday terfi törenimizi gerçekleştirdiğimiz ve İzmir’de şehir hastanemizin açılışını yaptığımızda gördüğümüz heyecan ve sevgi bizim için bir başka inançtır. Bir başka noktada da buraya gelmenin bana dinamizm kazandırdığına inanıyorum. Bugün aynı sevgiyi, aynı heyecanı Eskişehir’de görüyorum. Bugün ‘Gençlik Sevgisiyle’ diyerek Eskişehir’de sizlerleyiz. Önümüzdeki günlerde ‘Gençlik Sevgisiyle’ diyerek yine Adana ve Diyarbakır’da sizlerle birlikte olacağız. “İstanbul, Ankara ve diğer şehirlerdeki gençlerle bir arada olacağız.”

“KADINLARA YARIŞ EVİ İNŞA EDECEĞİZ”

Türk siyasetinde gençleri odağına alan tek partinin AK Parti olduğunu belirten Erdoğan, ” Seçim arifesinde bazılarının gençlik edebiyatı yaptıklarına bakmayın. Sadece bunun hakkında nasıl konuşacaklarını biliyorlar. Sadece bu işi nasıl istismar edeceklerini biliyorlar. Gençleri ancak yalanları için kullanmayı biliyorlar.” söz konusu.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için kamuoyuna sundukları seçim beyannamesinde gençlere yönelik taahhütlerin bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, seçimlerden 8 ay sonra bu taahhütlerin tamamını şu anda yerine getirdiklerini söyledi.

İndirimli telefonlardan bedava internete, üniversite kredisi ve burslarının arttırılmasından yeni evli çiftlere kredi desteği sağlanmasına kadar tüm sözleri tuttuklarını veya adım attıklarını belirten Erdoğan, AK Partili belediyelerin gençlere hizmet etme yarışı içerisinde olduğunu kaydetti.

AK Partili belediyelerin ancak son Yerel Yönetim Seçimi’nin yapıldığı 2019 yılından bu yana 1000’in üzerinde spor salonunu gençlerin hizmetine sunduğunu belirten Erdoğan, ” 621 adet ulusal kafeterya ve çeşitli büyüklüklerde kütüphaneler. Artık millet bahçelerine kadın kafeteryaları yapacağız. Kadınlar için kahvehane yapacağız. Çünkü AK Parti farklılığın ortaya çıktığı oluşumdur. Donanımlarıyla 555 gençlik merkezi ve 541 bilgi konutu, hayatın lezzetlerini tadabilecekleri 525 yerel lezzet mekanı, çok amaçlı etkinliklere hizmet verecek 464 konferans salonu ve 256 tiyatro salonu, 205 müze, 76 bilim merkezi, 51 dijital kütüphane diğer birimlerle birlikte gelişimlerine katkıda bulunmak. Birlikte yaklaşık 4.300 tesis sunduk.“dedi.

“ÜLKENİN ORTAK ÇIKARLARINI SABOTAYA ÇALIŞACAK KADAR ZAYIFLAR”

Bunların son 5 yılda gençlere verilen hizmetler olduğuna dikkat çeken Erdoğan, hızlı treni Eskişehir’e kazandırdıklarını ifade etti. Erdoğan şöyle devam etti:

“Bu üç yol, üç yol otoyolları. Kim yaptı bunları? Böyle bir şeyleri var mı? Hayır. Üniversite, şehir hastanesi. Bunları kim yaptı? Yine biz. Peki nerede bunlar? Neden yapmıyorlar?” ?Biz yapıyoruz, onlar yıkıyor.Ortadaki Fark bu.Aynı şekilde bundan sonraki dönemde benim sorunum ne biliyor musunuz?Buranın belediye başkanıyla el ele vererek yapabileceğimiz en ufak bir şey yok. Ama şimdi diyorum ki Nebi Hatipoğlu kardeşimizle el ele verip bir tarafta yerel yönetim, bir tarafta merkezi yönetim olarak birlikte çalışacağız. bakanlıklarımız ve diğer kurumlarımız.

Mesela uzay çalışmalarımızda yeni ve tarihi bir adım olan astronot eğitim programımızın ikinci adı gençtir. Ancak görüyorsunuz ki bazı insanların gündemi ve önceliği başkaları. O kadar şaşkın, kalpleri o kadar duygusuz ki, o kadar zavallı bir haldeler ki, milletin ortak sevinçlerinden rahatsız oluyorlar, ülkenin ortak menfaatlerini sabote etmeye çalışıyorlar. Ufku kendi bireysel hırslarından oluşan bir grup, ilk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın yaptığı çalışma hakkında ne söyledi? ‘Turist gezisi’. Bu bir utanç. Ne dediler? ‘Ya bu kadar para harcanırsa?’ Evet devlet olursan, düzgün adam olursan boşa gider. Bu bir turistik gezi değil. Bunlar sizi, bu nesli, uzaya hazırlamak için atılan adımlardır.

Tabi bunlar Sayın Kemal’in musluğu açması gibi değil. Ne yapıyordu? Cumhurbaşkanlarını İstanbul’dan alıp İstanbul’a götürüyorlar, orada musluklar açıyorlar. Onlar ne yapıyor? Buradaki gibi birçok heykel yapmaya gidiyor. Bu, çevrimiçi bir toplantıyı teknolojik devrim sanmak ya da başkalarının tamamladığı bir işin düğmesine basıp onu sahiplenmek gibi bir şey değil. Bu çalışmaların her birinin arkasında büyük bir vizyon, büyük bir hazırlık, büyük bir emek, büyük bir emek var. Aslında bizim yaptıklarımıza onların hayalleri bile ulaşamıyor. İnşallah önümüzdeki dönemde bu programlarla yetiştirdiğimiz astronotlarla kendi roketimizi uzaya göndereceğiz. “Bakalım o zaman bu grup kendi roketimize nasıl bir kontrol uygulayacak?”



“GENÇLERİMİZİ GELECEĞİMİZİ GÜVENEBİLECEĞİMİZ VARLIKLAR OLARAK GÖRÜYORUZ”

Gençlerin daha birçok beklentisinin, sıkıntısının, sıkıntısının, endişesinin olduğunu bildiklerini belirten Erdoğan, bundan sonra ortaya çıkacak sorunları da tıpkı geçmişte çözdükleri gibi çözeceklerini kaydetti.

Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan gençleri araç olarak değil yol arkadaşı olarak görüyor; Bunları geleceği emanet edecekleri mücevherler olarak gördüklerini ifade ederek, şöyle konuştu: Onun için diyoruz ki, sizin için ve sizlerle yapacak daha çok işimiz var. Mart ayı sonuna kadar gece gündüz hiç durmadan, yorulmadan ülkemizin dört bir yanındaki gençlerimizle buluşacağız ve gençlik aşkıyla bu buluşmalarda deneyimlerimizi onlarla paylaşmaya, yenilenmeye devam edeceğiz. gücüyle kendimizi, onların beklentileriyle politikalarımızı şekillendireceğiz. Sevginiz, heyecanınız ve sözünüzü tuttuğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Programa katılan gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, mevcut muhalefet partileri hakkındaki görüşleri sorulduğunda, mevcut muhalefetin geçmişteki muhalefetten hiçbir farkı olmadığını, her geçen gün daha da kötüleştiğini ve şu ifadeleri kullandı: dağılıyorlar.

Erdoğan, bütün meselenin parti olarak, merkezi yönetim ve yerel yönetimler olarak yerel seçimlerden çok daha güçlü çıkmak ve bu güçle hizmeti ülke geneline yaymak olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

“Burası mesela Eskişehir. Eskisehir’de ne yapıyorlar? Çünkü yönetim deyince akla altyapı, üstyapı geliyor. Peki bunlar var mı? Hayır. Şimdi inşallah Nebi kardeşimle biz devralacağız. bir tarafta yerel yönetim, onunla Tepebaşı, Odunpazarı, diğer tarafta Bunları ilçelerden toplayacağız ve merkezi hükümet olarak onların yanında olacağız.Eskişehir’de ne eksik varsa buraya geldiğimizde hiçbirinin olmadığını anladık. Kentsel dönüşüm açısından atılan adım. Sen ne yapıyorsun? Bu gecekondular, plansız yapılaşmalar, bu Eskişehir’e yakışıyor. “Bize yakışmıyor. Nasıl ki biz, nasıl ki, Eskişehir’in farklı bir şekilde ayağa kalkması için, nasıl ki Eskişehir’de spor tesisleri inşa ettikse, umarım kentsel dönüşümle de, Eskişehir’i farklı bir şekilde ayağa kaldıracağız.”

Soruyu soran gencin kendisini düğününe davet etmesinin ardından Erdoğan, gencin kayınpederi ve kayınvalidesine selam ve sevgilerini iletti.

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı İdris Nebi Hatipoğlu’nun projelerine ilişkin bir başka gencin sorusunu yanıtlayan Erdoğan, ” İstanbul’u aldığımızda çöpleri, çukurları, çamurları götürdük. İstanbul susamıştı ve İstanbul’da tankerlerle su dağıtıyorlardı, o kadar suyu bulamazsınız, hayır. CHP’nin yapısı budur, karakteri budur, yeteneği budur. Şimdi inşallah Nebi kardeşimle birlikte burayı devraldığımızda buradaki susuzluğu gidermek bizim işimiz olacak. AK Parti bu görevlerin sınavını başarıyla geçti. Bundan sonra nerede böyle bir imkansızlık varsa biz onu çözeceğiz. Bu bizim mesleğimiz haline geldi.“dedi.

Merkezi hükümet olarak Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve yerel yönetimle el ele vererek, Eskişehir’in susuzluğunu gidereceklerini vurgulayan Erdoğan, ” Burada bitmedi. Tüm bu kentsel dönüşümü gerçekleştirerek, bir yandan da şehircilik konusunda en keyifli adımları atarak, Eskişehir’i gerçek anlamda modern bir şehir haline getireceğiz.” söz konusu.

Başka bir genç ise şöyle konuştu: Sizce bu seçimlerden sonra da aynı kongre senaryosu yaşanır mı? Mağlubiyetle uğurladığınız Kılıçdaroğlu’nu bir yenilgiyle geri getirecek gibisiniz.Erdoğan şunları söyledi:

“Sayın Kılıçdaroğlu’nu neden geri getireyim ki? Aslında 18 defa gitti. Onu gönderenler düşünsün, biz de işimize bakalım. Yapacak çok işimiz var. İşimize bakacağız. Yeniliklere doyamıyorlar ama biz işimize bakacağız, daha fazla ne yapabiliriz” diye konuştu. Şimdi bu yerel seçimlerde inşallah mevcut büyükşehir belediyelerimizi, il belediyelerimizi ne kadar artıracağımızın hesabını yapıyoruz. Cumhur İttifakı olarak bu sayıyı ne kadar artıracağımızı göreceğiz ve inşallah bir patlamayla geleceğiz.”

Erdoğan, Türkiye’nin ilk insanlı uzay uçuşunun bazı çevreler tarafından ” turist gezisi” olarak tanımlanıp tanımlanmadığı sorusuna ” Turistik geziyi anlatsanız, bilemezler. Uzaya gidiyorsunuz, buna ‘turistik gezi’ diyorlar. Bunun faydalarını düşünemeyecek kadar acınası durumdalar. İnşallah çok daha kısa sürede savunma sanayinde olduğu gibi uzaya gitmek için de tüm tesislerimizi ve kendi araçlarımızı üretebileceğiz.” o cevapladı.

Türkiye’nin uçak gemileri ve çeşitli robotlar yaptığını anlatan Erdoğan, göreve geldiklerinde Türkiye’nin savunma sanayiindeki gücünü yüzde 20’den yüzde 80’e çıkardıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: Hedef yüzde 100’e ulaşmak. Çünkü bunu başaramadığınız zaman pısırıklar size meydan okuyacaktır. Şimdi ikinci uçak gemisini de kendi tersanemizde yapacağız.” söz konusu.

“NETANYAHU KENDİ ÜLKESİNDE LANETLİ OLDU”

Erdoğan, Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail’e ilişkin kararına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, ” Bu mevcut karar İsrail’in beklemediği bir karardı. Beklediğimiz sonucu aldık.“dedi.

Ancak bunun yeterli olmadığını, bunu yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bu yüzden Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na bu davayı açtığı için teşekkür ettim, bundan sonraki süreçte de yanınızda olacağız ama buna devam edelim dedik. Ayrıca bazı ülkeler de bu yolu uygulayacak. Yukarıda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun sonucu çok değerliydi. 121 ülke İsrail’in soykırımını kabul etti. Amerika’dan geriye 9-10 ülke kaldı. 40 ülke çekimser kaldı. Onlar da yavaş yavaş yanımıza gelmeye başladı. Bu süreci sürdüreceğiz. Netanyahu kan kaybediyor. Çok daha fazla kan kaybedecek. Bu şu anda Netanyahu kendi ülkesinde lanetlendi ve lanetlenecek. İnsanlık ona lanet edecek. O çocukların laneti de, kadınların da laneti göz ardı edilmeyecektir. Onu kovalıyoruz, kaçacaktır. Sonunda zafer hakikate inananların olacaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığı süreçle ilgili soruyu yanıtladı, ” Seçimlere giderken herkes bize şans vermiyor. Deve dişi gibi rakipler de var. Bu muhalifler de ‘Daha çok genç, hiçbir şey yapamaz, seçimi kazanma şansı yok’ diye düşünüyordu. Seçimlere girdik ve bunun sonucunda organizasyon çok değerli, bir gecede İstanbul’u posterlerle kapladık. ‘Tamam, umarım öyledir’ yazan posterler neydi? Eskişehir teşkilatı tüm duvarları ‘Tamam, umarım’ posterleriyle örmeli, biz de ertesi gün 31 Mart gecesi ‘Tamam, umarım’ diye yola çıkmalıyız.” o cevapladı.

Bir genç şöyle dedi: ” “Önemli bir yılda, önemli bir seçimi kazandığınız akşam ne düşündünüz, ne hissettiniz, neler yaşadınız?” sorusuna Erdoğan, “O gece çok duygusal anlar yaşandı. O seçim çok ama çok oldu. farklı ve dünyanın farklı yerlerinden aldığımız tebrikler bizi bir kez daha duygulandırdı. Demek ki dünyada Türkiye farklı bir şekilde izleniyor. İzleniyorsunuz. Bu ne anlama geliyor? Türk gençliği izleniyor ve takip ediliyor. Dünyada elde ettikleri başarılar, umarım gelecekte de gençlerimiz izlenmeye devam eder, sizlerden de aynısını umuyor ve bekliyorum.” o cevapladı.

Depremin yıl dönümü yaklaşırken bölgeyi ziyaret edip çalışmaları yerinde görme gibi bir planınız var mı?Soruya yanıt veren Erdoğan, önümüzdeki hafta deprem bölgesini ziyaret edeceğini ve ev teslim törenleri de düzenleyeceğini belirtti.

Erdoğan, gençlerden gelen talep üzerine şunları söyledi: ” TEKNOFEST’i seçimden önce yapamıyoruz ama inşallah seçimden sonra, seçimin kazanılmasıyla TEKNOFEST’i burada yapacağız.“dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Eskişehirspor’a ne gibi sözler veriyorsunuz?” sorusu üzerine ise, “Ben gelip oynayamam. Stadı biz yaptık, bundan sonra da bunu Eskişehir’in varlıklı iş adamları vb. Eskisehir’in imkanları ve imkanlarıyla gereğini yapmalılar.Şu anki Belediye Başkanının zerre kadar Eskişehirspor’u umursamıyordu.İnşallah Nebi kardeşimizle bu işi koordine etmek artık mümkün oldu.Çünkü daha önce çok çalışmıştı.Umarım öyle olur. Bunu gelecekte başarmak mümkün, yeter ki işi uzmanlarına bırakalım.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler